Особености при почистване на кухнята

Кухнята е любимото място на перфектната домакиня, която обича да готви. Помещение има нужда от поддръжка и от редовно почистване на кухнята. Можете да почистите кухнята без да използвате вредните химични почистващи препарати, които се предлагат по магазините.

Почистване на печката и хладилника

За да се справите с мазнотията и мръсотията в печката, смесете 3 ч.л. сода за хляб с малко топла вода до получаването на кремообразна консистенция. Намажете печката с пастата и я оставете да престои от пет до петнадесет минути. Мръсотията лесно пада като минете по повърхността с мокър парцал или гъба. Накрая подсушете. Докато чакате пастата да се справи с мръсотията в печката, можете да се заемете с хладилника. Изключете го от електрозахранването и изкарайте всички продукти от него. Това е идеален момент след почистването да ги наредите така, че да можете лесно да ги откривате. Този електроуред се почиства с разтвор от 250 мл оцет или лимонов сок и 250 мл вода. Отново трябва да престои известно време, да се забърше и подсуши.

Почистване на мивката и сифоните

За да почистите добре мивката, отново содата за хляб ще бъде идеалното средство. Мивката трябва да е мокра. Разтъркайте содата за хляб. За всеки случай, изсипете 1 ч.ч. сода и 1 ч.ч. оцет в сифона. След десет-петнадесет минути облейте с гореща вода и изплакнете цялата мивка. Ако има мазнина, мръсотии и хранителни отпадъци, които са останали в сифона и по каналите, така вие ще се справите с тях и ще избегнете по-сериозно запушване на каналите.

Почистване на шкафовете, плотовете и пода

Хубаво е да извадите всичко от шкафовете, да ги почистите и подредите. В случай, че имате керамични плотове, не трябва да почиствате с абразивна смес тази повърхност, защото може да я съсипете. За целта, пригответе почистваща смес от сапун (1 ч.л.), топла вода (1 литър), 100 мл. лимонов сок и няколко капки от етерично масло по избор. Накрая прахосмукирайте и измийте пода.

Доверете се на нас – професионалистите за почистване на кухнята

Кухнята е място, което се замърсява доста неприятно, особено при по-често готвене. Да се справиш с почистването й понякога изисква доста време и усилия. Не всички хора успяват редовно да отделят време за почистването на кухнята. Ако вашата кухня е започнала да придобива занемарен вид, не се колебайте да ни потърсите, за да спестите време и усилия. Ние работим с професионално оборудване от най-висок клас и с екологични препарати, които успяват да почистят в дълбочина, без да застрашават от надраскване. Препаратите, които използваме са безвредни за хората и не замърсяват околната среда. Ще се съобразим с вашия график и ще дойдем когато ви е удобно. Доверете се на нас, за да имате перфектно почистена кухня и свободно време за себе си!