Какво да направите, ако имате теч на терасата?

Течовете са сред основните проблеми, които възникват в съвременните домове поради една или друга причина и на различни места в жилището. Те са голямо предизвикателство, тъй като първо е трудно да се открие точната причина за наличието на воден теч и второ, доста упорити са и често пъти не можем сами да спрем теча.

Един от най-известните видове теч е течът на тераси и балкони

Ако си нямате такъв вкъщи, със сигурност сте го виждали под формата на големи тъмни петна, придружени с пукнатини, по терасите на жилищните блокове. Това е истински неприятен проблем, който не е и хич безобиден, затова трябва бързо да му намерим решение.

Ако живеем в жилищна кооперация, възникването на такъв теч се случва по-често и може да бъде повече от дразнещо. Без значение дали водата тече от нашата тераса или от тази на съседите, които живеят над нашия апартамент, ние все сме потърпевши от този проблем. Получава се един вид верижна реакция, при която всяко жилище страда от течовете по терасата на горното. Влиянието на постоянно капещата вода и на влагата е доста негативно, като постепенно може да разруши всичко около себе си. С времето терасата започва да се напуква и дори да пада на парчета, което видимо е опасно за нас и хората, които живеят около нас. Така че един такъв теч трябва да се елиминира още в най-ранния стадий.

Как обаче можем да се преборим с този сериозен проблем, скрития теч?

Отговорът е, че сами не можем да го направим. Това е работа, която се извършва от професионалисти в сферата на откриване на течове от балкони и тераси, както и от много други места в дома. Тази дейност е по-специфична, така че никой човек не може да се справи с нея добре без необходимия опит и апаратура. Най-важният момент тук е именно да се открие източникът на вода и влага и оттам нататък да се процедира според ситуацията. И тъй като течовете много често биват скрити, те не могат да се локализират с просто око. Тогава ни трябва компетентна професионална намеса.

След като екипът по откриване на течове от тераси дойде на място и установи причината за проблема и я отстрани, щетите от влагата стават лесни за премахване

След това остава само да ремонтираме терасата си, за да я направим отново здрава и красива и да сме сигурни, че сме в безопасност докато стоим на нея и се наслаждаваме на гледката.