Често срещани ВиК проблеми

Има много различни ВиК проблеми, които могат да възникнат в средностатистическия дом. Някои от тях са по-често срещани от други. Част от тези всеобщи ВиК проблеми са лесни за разрешаване. Ако се заемете сами с тези дребни повреди, когато това е възможно, ще си спестите доста средства, но не разбирате нищо в тази област извикайте професионална фирма за ВиК услуги в София.

Ниско водно налягане на ВиК инсталацията в дома ни

Когато някой се оплаква от ниско налягане на водата вкъщи, то обикновено е при чешмата. Първото нещо, което трябва да проверите е дали ниското налягане засяга и топлата, и студената вода. Ако и при двете се наблюдава такава тенденция, най-вероятно причината е в аератора. В него се натрупват бавно отлагания от калций и намаляват налягането на водата. Задръстеният аератор е лесен за почистване. За да го отпушите, извадете го, изчистете всички мръсотии от него и го поставете обратно.

Бавно оттичаща се вода в мивката. Мивка, в която водата изтича бавно, е един от най-разпространените ВиК аварии и проблеми. Често причината е натрупани във времето косми и други отпадъци, предимно от храна, ако мивката е кухненска. За да накарате водата да се оттича безпроблемно отново, отпадъците трябва да се почистят. Един от начините да направите това е да използвате отпушвалка, полезен ВиК инструмент, за да отпушите канала. Друг вариант е да махнете сифона и да го изчистите. Повечето се намират точно под мивката и могат да бъдат развити на ръка или с помощта на клещи.

Малки загуби на вода от течащата тоалетна в банята

Друг честосрещан проблем, който много хора познават, е течащата тоалетна. Има много неща, които могат да карат тоалетната да тече, но повечето са лесни за поправяне. Само ако разберете коя част на тоалетната е повредена, можете да я смените или ремонтирате и да спрете теча. Ако обаче повредата е по-сериозна или не успявате да уточните проблема, обърнете се към водопроводчик.

Запушен канал на ваната и бавно оттичаща се вода

Вана, в която водата се оттича бавно, е също популярен проблем, който можете и сами да отстраните. Много често каналът на ваната е пълен с косми, което забавя водата и причинява задръстване. Тук отново отпушвалката би свършила работа. Ако във ваната има тапа, ще се наложи да я извадите преди да достигнете до запушването. Добра идея е да почиствате отпадъците в канала на ваната редовно, дори и водата да не се оттича бавно. Ако я оставите неподдържана дълго време, можете да задръстите канала изцяло и да се наложи да ползвате услугите на специалисти.

Какъвто и да е вашият ВиК проблем, ако не се чувствате достатъчно компетентни и сигурни, по-добре потърсете професионални ВиК услуги, за да ви е спокойна душата.

Ако имате нужда от професионален водопроводчик или добър ВиК майстор трябва да се свържете с тях – https://vikvarna.net/